Informatie over Duurzaam Verpakken door het KIDV

Workshop Recyclecheck

Het KIDV organiseert twee nieuwe workshops over de Recyclecheck voor vormvaste kunststof verpakkingen. In deze bijeenkomsten wordt aan de hand van concrete voorbeelden uitgelegd hoe de Recyclecheck werkt. Deelnemers mogen ook voorbeelden uit hun eigen portfolio meenemen. De workshop wordt zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven.

De KIDV Recyclecheck is een hulpmiddel voor verpakkingsontwerpers, maar ook voor marketeers en inkopers, bij één van de vele keuzes die zij moeten maken als ze een nieuw product of nieuwe verpakking op de markt brengen. De tool heeft het model van een beslisboom. Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen die invloed hebben op de sortering en recycling.

Deelname aan deze workshops is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt en inschrijvingen worden verwerkt op volgorde van aanmelding. U kunt zich tot vijf dagen voor de genoemde data aanmelden voor de workshop, door een e-mail te sturen naar info@kidv.nlVermeld in deze mail uw naam, functie, organisatienaam en de datum waarop u wilt deelnemen aan de workshop. Als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, dan organiseert het KIDV later in dit jaar nog extra workshops.

De workshops zijn op:

  • Maandag 20 mei 2019 – 13.00-16.00 uur – Locatie: Den Haag (Nederlandstalig)
  • Donderdag 27 juni 2019 – 13.00-16.00 uur – Locatie: Utrecht (Engelstalig)

Na aanmelding krijgt u meer informatie over de locaties.